Kauniita ja kuumia kesäpäiviä. Nämä olisivat nuorena olleet erittäin mieluisia - auringonottoa ja välillä jäähdytystä järvessä. Kyllä aurinkoisesta kauniista maisemasta ja luonnosta nauttii niinkuin ennenkin, mutta tukahduttava kuumuus vaivaa nyt eri tavalla. Kun ui tai seisoo pitkään kaulaa myöten vedessä, saa helpotuksen, joka kestää jonkin aikaa. Voi ainakin iloita siitä, että lapset saavat nauttia uimisesta ja lämmöstä täysin siemauksin.

Aikaisemminkin olen blogissa ihmetellyt, miten erilaisia sanoja pullahtelee aivolokeroista ihan "pyytämättä ja yllättäen". Tänä aamuna oli kielellä "panna bulla".  En edes heti muistanut, mitä se tarkoittaa. Piti taas käydä tietosanakirjasta katsomassa. Sillä tarkoitetaan paavin pannaan julistusta. Mistä syystä tämäkin sana  livahti  karkuun säilöstä...  Onko kukaan tutkinut tällaisia asioita...

Eilen olivat saarijärveläiset  A, E ja A  ohikulkumatkalla mökillä. Iso A palautti lapsuuden muistot hyvästä hiekkarannastamme,  pikku A ( 1+)liikkui ihan tottuneesti  vedessä. Hänhän on vauvasta asti käynyt uimassa.  Kyllä uinti maistui E:llekin.  Isomummia jäi harmittamaan se, ettei tarjonnut kävijöille kunnon ruokaa, vaan yritti korvata ruokaa pikkusuolaisella kahvin kanssa. ja sähelsi muutenkin ihan suotta.